Gediplomeerd wijndrinker

Het is vandaag een spannende dag! Gisteren deed ik examen voor de wijnopleiding SVH 2 en vandaag kan ik de voorlopige uitslag opvragen. Op het examen vertelde men dat de uitslag binnen 24 uur te zien was, dus de spanning steeg…

Voordat ik aan mijn reguliere werk begin, log ik in op de website waar de uitslag te zien zou zijn. Mijn examenmakers wordt nog niet herkend. Geduld is een schone zaak…

Niet veel later heb ik een zenuwachtige studiegenoot op de app: hoe laat komt de uitslag? Kijk om een uur of 10 maar eens… Geduld…

Amper een half uurtje later weer een bericht: de uitslag staat online! Maar inmiddels zit ik weer in overleg. Even inloggen is er niet bij. Ik stuur een kort berichtje terug: ik kijk straks. Maar blijkbaar ben ik beter bestand tegen de zenuwen… 

De vergaderingen lopen in elkaar over. Toch ondertussen maar even inloggen op de site. Ik tik de examendatum en mijn examennummer in en…. ik moet eerst alle antwoorden invullen. Lekker dit. Zesenveertig antwoorden invullen op een webformulier. Daar heb ik een hele vergadering voor nodig…

Het duurt drie minuten voor een volgend overleg begint. Genoeg ruimte om de invuloefening af te ronden. En Yes! Op basis van een voorlopige uitslag mag ik mij gediplomeerd wijndrinker noemen. VIO – vinoloog in opleiding (die halverwege zal stoppen met de opleidingen dus het niet gaat worden). HV – halve vinoloog. Beginnend wijndrinker met kennis. Wijnliefhebber met een half verstand van zaken. Ach, er is vast een mooie titel voor.

Na een korte feestvreugde in de app maakt het plezier weer plaats voor de normale werkzaamheden. De vergaderingen lopen weer in elkaar over. Maar iets vroeger dan normaal sluit ik de PC af. En trek een flesje open…