Vooruitzichten

Het wordt vandaag een zonnige lentedag. De temperatuur kan oplopen tot 18 graden in sommige delen van het land. Heerlijk! De vooruitzichten: na vandaag wordt het een stuk koeler. Zon maakt plaats voor regen en de temperatuur zal de komende week niet hoger worden dan 7 graden. Ik constateer dat de weersvooruitzichten zich even omgekeerd evenredig ontwikkelen met mijn blik op de mogelijkheden.

“In juli kunnen alle Nederlanders die dat willen een eerste prik hebben gehad.” Tot voor kort hield ik nog rekening met september (het begin van de herfst). Dat zijn dus nog eens positieve geluiden! Gevaccineerd de zomer in! Laat de zon maar schijnen!

“Dat duurt nog vijf maanden hoor”, krijg ik te horen als ik mijn positiviteit deel. Ik maak er al snel vier van en bedenk alvast wat er dan allemaal weer zou kunnen. Met de ludieke acties van de horeca nog op mijn netvlies zie ik mezelf weer zitten in de zon op het terras. En hoe zat het ook alweer met vakantie? Ik pak de agenda en kijk wanneer dat eventueel mogelijk zou kunnen zijn. Ik besluit om vooralsnog vast te houden aan oktober. Maar wie weet…

Het is ook een moment om terug te kijken. We zijn inmiddels een jaar verder nadat de eerste besmette persoon in Nederland werd gemeld. Wat is er veel veranderd! Thuiswerken is normaal geworden. Een afspraak buiten de deur zie ik als een uitje. Elke week weer een ander restaurant in huis. De ruimte in de agenda heb ik opgevuld met opleidingen en cursussen: websites bouwen, fotografie, SVH Wijn 2 en 3 en vorige week mijn benodigde Wft PE papiertje. 

In de tussentijd heb ik een lijstje gemaakt van alle dingen die ik wil gaan doen “na corona”. Alhoewel: corona zal n ooit meer weg gaan, denk ik. Maar ik denk wel dat we het onder controle krijgen. En dat we langzaam het normale leven weer kunnen oppakken. En dan ga ik… heel veel! 

Want net als de meeste anderen verlang ik naar ‘het normale leven’. Weer naar een restaurant of naar het theater, weer bijpraten met een collega bij het koffieapparaat, een borrel op het terras en ongeremd discussiëren met vrienden onder het genot van een biertje. 

Ik mis alles… Maar de vooruitzichten zijn goed. Morgen naar de kapper!