In beweging blijven

Gisteren kreeg ik een Whatsapp bericht dat vanaf vandaag de video-functie in Teams opengesteld wordt. Er is een update uitgevoerd op het netwerk, waardoor videobellen niet meer direct het netwerk plat zou gooien. Ik beantwoord het bericht met de woorden: “bedankt voor de waarschuwing”.

Fijn om collega’s weer te zien, al is het dan nog steeds niet in levende lijve. En natuurlijk kijk ik, net als iedereen, ook naar de plek waar mensen dan werken. Sommigen hebben de camera op het plafond gericht en staar ik naar een spotje van de Ikea, anderen werken schijnbaar vanuit hun hangmat en springt er op de achtergrond iemand in het zwembad. Het verschil moet er zijn. Ik prefereer het zwembad, maar bij ons in het dorp is het zwembad gesloten.

Vergaderen met de video vraagt wel een forse aanpassing van mijn dagritme. Waar ik na een luchtig ontbijt plaats nam achter mijn laptop, kies ik er nu voor om eerst een bezoek te brengen aan de douche. Koffie komt in de plaats van douche. En ontbijt volgt nu ergens in de loop van de ochtend. En waar ik ontbijt zei bedoel ik ontbijt en koffie. Stop de tijd.

Nog een effect van thuiswerken: ik ben me bewust van de meest vreemde dingen. Vooral ingegeven door collega’s die of ’s-morgens, of ’s-middags, of allebei een wandeling maken om een beetje in beweging te blijven, weet ik precies hoe ik aan mijn stappen kom: 

WC: 30 stappen
Koffie: 73 stappen inclusief 2 trappen
Koffie met een paasei: 75 stappen inclusief 2 trappen

1 paasei staat dus gelijk aan 2 stappen. 2 paaseieren trouwens ook. Ik denk dat dat op de schaal van calorieën niet het gewenste effect heeft. Daarom loop ik geregeld aan het einde van de dag naar de supermarkt. Om paaseieren te kopen. 3538 Stappen (gemiddeld over de afgelopen vier werkdagen). En koffie…

Mijn koffiemachine is afgelopen weekend hersteld van corona. Gelukkig. Al zit ik nog met een berg cupjes die in mijn reservemachine moesten. Dus vandaag loop ik drie keer extra naar beneden om koffie te halen. 219 Stappen. Zo ben ik eerder door m’n voorraad heen en kan ik weer sneller aan de bonen. Tot die tijd blijft de bonenmachine nog even uitzieken in de doos.